„Francesca“ a castigat

  • Francesca 2009

Regia : Bobby Păunescu

Cu : Monica Bârlădeanu, Dorian Boguţă

Genul : Drama

Durata :  94 minute

Despre Film : Francesca (Monica Bârlădeanu) este o tânără educatoare al cărei vis este să plece în Italia. Aflată în căutarea unei vieţi mai bune, Francesca este pregătită să înfrunte orice, chiar şi reţinerile apropiaţilor săi. Planul este ca Miţă (Doru Boguţă), iubitul ei, să ajungă şi el în Italia, de îndată ce-şi va fi încheiat micile afaceri din România. Numai că evenimentele se precipită nefericit, adevăruri dureroase ies la iveală şi priorităţile se schimbă.

Stiri :

Acţiunea italiencei Alessandrei Mussolini, care ceruse în instanţă interzicerea producţiei româneşti de a rula în Italia, a fost respinsă pe motiv că „fraza incriminată este lipsită de orice valenţă ofensatoare, dacă ţinem cont de context“.

Acea curvă de Mussolini care vrea să îi omoare pe toţi românii“ este replica din film ce a înfierat-o pe deputată.

„Un act de normalitate“

Când a aflat decizia tribunalului, Alessandra Mussolini a izbucnit în injurii şi ameninţări: „Scumpă judecătoare Luciana Sangiovanni, sunteţi o idioată şi vă voi cere despăgubiri, deoarece sentinţele dumneavoastră nu sunt niciodată pe fază. Îi voi invita pe ceilalţi judecători să vă ciomăgească. Decizia de respingere a cererii mele prin care doream oprirea unui film care conţine fraze ofensatoare la adresa mea nu este doar o lovitură împotriva mea ca persoană şi parlamentar, ci reprezintă un pericol social fără precedent“.

Regizorul Bobby Păunescu a declarat pentru „Adevărul“ că decizia justiţiei italiene este „un act de normalitate“. „Francesca“ va rula în cinematografele italiene din 27 noiembrie.

Recomandari :

Citeste Legenda Lui Mos Nicolae

Reclame

Tag-uri:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: